Det er en rekke spørsmål som melder seg i forbindelse med overskuddslager og feilproduserte klær. Mange synes at hele klær ikke burde kastes, men den delen av diskusjonen har jeg ikke til hensikt å mene noe om i dette innlegget. Dette innlegget handler først og fremst om hva du som eier av varene bør tenke på, hvis du har tatt avgjørelsen om at klærne ikke skal brukes.
En billig løsning ved å kaste varene i søpla kan fort bli svært uheldig hvis en eller flere av følgende scenarier skulle inntreffe:
Det trengs ikke så mye fantasi for å se konsekvensene av dette.
At dine merkevarer selges til sterkt redusert pris på et uautorisert utsalgssted vil føre til at det er vanskeligere for deg å selge det du skal til de prisene du hadde tenkt. Din sløvhet og uvitenhet sørger for at du får meget uheldig konkurranse.
At klær av utilstrekkelig kvalitet bærer din merkevare, gjør at omdømmet blir dårligere. Brukerne av klærne vil oppleve dette som din merkevare og dømme deg ut ifra dette. At det finnes "billigutsalg" og dårlige varer med din logo vil også redusere kjøpernes interesse og oppfatning av at dette er en eksklusiv vare.
Det er stort sett alltid skadelig med negative oppslag, og du ender antakelig opp med å få deler av kundemassen mot deg.
Velger du destruksjon, kan du være sikker på at klærne ikke blir misbrukt. I tillegg vet du at ved å benytte en samfunnsbevisst leverandør av tjenesten, blir materialet riktig behandlet, og at det blir gjenvunnet på en mest mulig miljøvennlig måte.
Les også: Destruksjon av varer: Dette må du tenke på >>
En ansvarlig og klok vareprodusent sikrer alle deler av selskapet. Idéskisser, tegninger, dokumenter og avtaler makuleres når det ikke skal oppbevares lengre. Vareprøver, prototyper, overskuddslager og feilproduksjoner destrueres så det ikke havner i feil hender. Vil du lese mer om rutiner rundt destruksjon og datasletting, anbefaler jeg deg å laste ned guiden nedenfor.