For noen år siden skrev VG om en privat videokassett med intime scener som ved en feil havnet på en søppelfylling. Der ble den stjålet, kopiert og innholdet spredd på nettet. Med jevne mellomrom har mediene fortalt om slike hendelser og om at også virksomheter har opplevd at sensitive data har kommet på avveie. Felles for mange av eksemplene er at sikkerheten rundt lagring og sletting ikke er god nok. Hvor trygg er du på at noe liknende ikke kan skje i din virksomhet?
Når private opplever slike ting er det selvsagt både opprivende og krenkende. For virksomheter kan det dessuten svi hardt økonomisk i form av millionbøter og med tap av omdømme hvis sensitiv informasjon kommer på avveie.
Kanskje er det ikke mange virksomheter som har lagret informasjon på videokassetter slik private til en viss grad fortsatt har. Digitaliseringen har skapt andre muligheter. Men rundt omkring finnes det mange sensitive data lagret på digitale lagringsmedier som ikke er i bruk lenger. Hva gjør dere med dem? Er de sikkert lagret, slik at uvedkommende ikke får tilgang til dem? Har dere sikre sletterutiner?
Informasjonssikkerhet og sikkerhetskultur
Med økende grad av digitalisering og implementeringen av EUs personvernforordning (GDPR) i norsk lovgivning, har begrepene informasjonssikkerhet og sikkerhetskultur blitt stadig viktigere. Den nye personopplysningsloven stiller krav om slik sikkerhet. Denne sikkerheten må gjelde i alle ledd. Alle ansatte må kjenne til rutiner og tiltak som skal hindre brudd på loven og at sensitiv informasjons kommer på avveie.
Informasjonssikkerhet er en kontinuerlig prosess med gjennomgang og justering av rutiner og opplæring av ansatte. Da kan det skapes en informasjonssikkerhetskultur som gjør at dyre bøter og kostbart tap av omdømme unngås.
Makulering av digitale lagringsmedier
Sikkerhetsopplegget må også omfatte sletterutiner. En helt sikker slettemetode for PCer, lesebrett, mobiltelefoner, harddisker og andre digitale lagringsmedier er makulering. Da kvernes enhetene i en spesialkvern og blir til så små biter at innholdet ikke kan gjenskapes.
NG Secure kan tilby slik makulering, og vi har investert flere millioner kroner i utstyr og sikkerhet i prosessen vår. Det siste er viktig for at dere skal kunne ha trygghet for at sensitive data ikke kommer på avveie.
Vi er ISO sertifisert etter ISO 9001:2015 (Kvalitetsledelse) og revisjonen utføres av DNV GL, Semac AS er NG Secure sin sømløse sikkerhet- og beredskapspartner og gjennomfører årlig tilsyn og kvalitetssikrer grunnsikringsnivået. Alt personell som har tilgang til sensitivt materiale er sikkerhetsgodkjent, og alle lokaler har godkjent innbruddsalarm og videoovervåking tilknyttet en vaktsentral med utrykning.