7 tips til bedre makuleringsrutiner i din bedrift

Av NG Secure 17. februar 2016

ngn_25745479583_650x300-1

Har bedriften din gode rutiner for oppbevaring og makulering av dokumenter? Etterleves de, eller er det litt tilfeldig hva som skjer med papirene dine? Gode rutiner for makulering av dokumenter er alfa og omega for å unngå at sensitiv informasjon kommer på avveie. I dag gir jeg deg noen tips om hvordan du kan forbedre makuleringsrutinene.

 1. Gjør deg kjent med hvilke typer informasjon dere håndterer. Avgjør hva som skal makuleres og hva som anses som papiravfall.

  - Husk at det er bedre å makulere for mye enn for lite.
 2. Sørg for at alle ansatte får nødvendig opplæring og er kjent med rutinene bedriften har. Vær tydelig på eventuelle konsekvenser hvis dokumenter havner på feil sted. Har dere skriftlige rutiner eller er det uskrevne regler som nyansatte bare snapper opp etterhvert? Lag rutiner som er enkle å følge og forstå.

  - Ubetenksomhet eller manglende informasjon er en sikkerhetsrisiko.
 3. Makuler sensitiv informasjon fortløpende, og så fort den ikke lenger skal brukes i dokuments form. Ha en rutine som fanger opp eventuell informasjon som skulle vært makulert eller slettet.

 4. Alle bør ha eget ansvar for å kvitte seg med sine dokumenter på en sikker måte. Sensitive dokumenter skal ikke legges på en oppsamlingsplass for å makuleres senere.

  - Det er fort gjort å glemme papirer som blir liggende. Påse  at de havner på
  rett  sted med en gang.
 5. God tilgjengelighet og kapasitet er avgjørende for gjennomføringsgrad. Sørg for å ha en sikker makuleringsbeholder ved alle printere og i nærheten av alle kontorplasser. De fleste av oss vet hvordan det er når vi må gå litt lenger enn vi strengt talt liker eller har tid til. Ofte havner verken vi eller det vi skal kvitte oss med på rett sted fordi det blir noen stopp underveis.

  - Lett tilgjengelighet til sikker beholder minsker risikoen for dokumentasjon på avveie.
 6. Forsikre deg om at du har full kontroll med hva som skjer med dokumenter som leveres til makulering. Vær sikker på at papirene er under kontroll hele veien fra deg til endelig makulering.

  - Benytt en trygg leverandør som kan dokumentere sikker innsamling, transport og destruksjon.
 7. Sørg for at sensitive dokumenter blir en ressurs. Sjekk at leverandøren som samler inn bedriftens dokumenter gjenvinner materialet til nytt papir.

  - På den måten viser du miljøansvar også.
NG Secure har utarbeidet en e-bok om sikkerhetsmakulering. Last den gjerne ned.

LAST NED GRATIS GUIDE: Sikker makulering i din bedrift

 

Av: NG Secure

En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: ngsecure.no/prosess

MicrosoftTeams-image (5)

Besøk ngsecure.no

Last ned gratis guide: Sikker makulering i din bedrift

Siste innlegg

Temaer

See all

Posts by Tag

See all