Slik sikrer Alexander trygg transport av sensitive data

Av NG Secure 3. juni 2024

Lastebilsjåfør med NG Secure-uniform foran lastebil med NG Secure-logo.

Alexander Vila tilbakelegger utallige kilometer for å ta hånd om dokumenter, digitale lagringsmedier og andre sikkerhetskritiske objekter på en forsvarlig måte. Bli kjent med en av NG Secures dyktige sjåfører, som sørger for logistikken rundt sikker makulering.

Alexander Vila har en krevende og viktig oppgave som sjåfør for NG Secure. Han er ansvarlig for å levere og hente beholdere med sensitiv informasjon fra bedrifter i et omfattende geografisk område - nordre del av Telemark, Buskerud og vestre del av Akershus.

— Det innebærer lange kjøreturer og mange stopp i løpet av en arbeidsdag, medgir sjåføren. Gjennomsnittlig distanse er 25 mil hver dag, men med den såkalte Hallingdalsløypa kan det strekke seg til opp mot 60 mil.

Last ned gratis guide: Sikker destruksjon

 

Struktur på transport

Fra sin base på Notodden, starter Alex dagen kvelden før med å klargjøre bil og planlegge rute. Han sjekker oppdrags-appen for å se over hvilke kunder han skal besøke og legger opp ruten basert på dette.

— Jeg har faste dager der jeg kjører i visse områder gjennom uken. Det gir forutsigbarhet og struktur for både oppdragsgiver og meg selv, sier Alexander.

Les også: Lover og regler for makulering av data

 

Trygghet og tillit

Å bygge tillit og trygghet hos kundene er det mest sentrale aspektet ved jobben hans.

— Håndtering av sensitiv informasjon krever en høy grad av pålitelighet og sikkerhet. Derfor følger jeg strenge rutiner og må til enhver tid opptre profesjonelt.

Oppskriften er å etablere faste rutiner og en regelmessig atferd ute hos kunde.

— Det skaper trygghet, forklarer Aleksander.

Hygienefaktoren skal man heller ikke blåse av. Alex sørger alltid for at bilen er ren, og arbeidsantrekket skal være upåklagelig.

— Akkurat det siste kan nok endre seg litt utover dagen, med noen krevende løft og manøvrering i trappeganger og kjellerlokaler, sier Alex med et glimt i øyet.

— Ankomst hos kunde varierer. Noen steder er det legitimasjonsplikt og sjekk av vaktpersonell. Andre steder har jeg eget adgangskort og opptrer fullstendg usynlig for virksomheten, illustrerer han.

Hos nye kunder er det tvert imot nødvendig å være synlig. Da tar han alltid en prat med dem og forteller om rutiner, prosesser og praktiske ting som gjør levering og henting mer smidig.

 

Kvalitetssikring av sjåførene

NG Secure legger stor vekt på kvalitetssikring av sine sjåfører. Alex og hans kolleger som har tilgang til sensitivt materiale er sikkerhetsgodkjent. Bak denne ligger en prosess som kjøres av et eksternt selskap.

Dette omfatter:

  • en grundig bakgrunnssjekk
  • innhenting av politiattest
  • signert taushetserklæring
  • relevant sikkerhetsopplæring

Sjåførene er uniformert og bærer synlige ID-kort. Alexander går inn for at en slik profesjonalitet skal prege oppgavene han utfører som transportør av sensitiv informasjon.

Klientene er store selskaper, offentlige virksomheter, mindre foretak og enkeltpersoner.

— Jeg har veldig respekt for klienten og behandler alle med samme høye standard, uansett om det er et stort advokatfirma eller en privatperson, sier Alexander.

Så du denne? Informasjonsplikt for daglig leder

 

Sikkerhetsutfordringer og ansvar

Arbeidet som sjåfør for NG Secure innebærer noen sikkerhetsutfordringer. Alex må alltid være på vakt og forutse potensielle problemer.

— Her har jeg rutiner innebygget som gjør at det skal mye til for å overraske meg på jobb, sier han. Det gjelder å være oppmerksom på situasjonen rundt seg.

Ved ankomst hos kunde foretar han alltid en vurdering av området, med tanke på potensielle trusler.

— Hvis det er noe jeg ikke liker, så kjører jeg videre. Noen klienter har ekstremt sensitive objekter som skal håndteres, og da ønsker vi ikke publikum, forklarer Alex kryptisk.

 

Forebygger hendelser

Sikkerhet handler også om å forebygge hendelser. Ute «i felt» parkeres lastebilen innenfor synsvidde, men fortrinnsvis i en parkeringskjeller der det er ekstra viktig med sikkerheten.

— Kjøretøyet er alltid låst når den ikke er bemannet. Selv om du står ved siden av, skal du låse. Vi har også andre tiltak som forhindrer uvedkommende i å ta seg inn i bilen, understreker sjåføren - uten å røpe hva disse innebærer.

— Jeg liker å ha kontroll og forutse ulike situasjoner. Det er viktig for meg at alt går riktig for seg," sier Alex.

Gjennom sin innsats og dedikasjon, bidrar Alex til at NG Secure kan levere sikre og pålitelige tjenester. Hans arbeid er avgjørende for å opprettholde tilliten og tryggheten som bedrifter forventer når de overlater sine mest sensitive data til NG Secure.

 

LAST NED GRATIS GUIDE: Sikker makulering i din bedrift


En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

New call-to-action