Hvor ofte har du glemt igjen dokumenter ved kopimaskinen?

Av Pål Karlsen 22. november 2018

Norsk Makulering_personvern_foto_shutterstock_509623651-454828-edited-4

Hvor ofte har du selv glemt igjen eller funnet dokumenter andre har lagt fra seg ved kopimaskiner eller printere i virksomheten din? Har disse inneholdt personopplysninger eller andre sensitive data? I så fall kan det være en fare for at uvedkommende får tilgang til informasjon de ikke burde,  og  som de kan misbruke. 

Det er et krav at virksomheter skal ha rutiner for internkontroll som sikrer at informasjon ikke  kommer på avveie. Dette kravet og flere andre er skjerpet etter at EUs personvernforordning (GDPR) har blitt norsk lov. Nedenfor finner du en gratis sjekkliste for en gjennomgang av GDPR-kravene.

To sikkerhetshull i slike rutiner ser ut til å være printere og kopimaskiner. Papirkurven er også et sikkerhetshull.  Av en undersøkelse utført av Epson i 2017 som er gjengitt i Computerworld, framgår det at åtte av ti kontoransatte har opplevd å finne konfidensielle dokumenter ved skriveren som andre har glemt der. 11 prosent leser da disse dokumentene.

Ikke papirløst kontor

Vi har ennå ikke papirløse kontor. I den nevnte undersøkelsen svarer 86 prosent av de spurte i Norge at de ikke tror på et papirløst kontor. I 2017 ble det anslått at kontoransatte i snitt skrev ut 25 sider daglig. Papirmengden er med andre ord fortsatt stor, og den inneholder mye sensitiv informasjon.

Risikoen for dokumenter på avveie blir tilsvarende stor. Sikker makulering er viktig for å redusere denne risikoen. Har dere en slik makuleringsordning? Det er ikke godt nok at dokumenter rives i stykker og kastes i papirkurven og dermed havner i søpla.  

Er du usikker på om du har gode nok makuleringsrutiner, kan du ta sikkerhetstesten vår. 

Mer om løsningene NG Secure kan tilby finner du på websiden vår. 

 

LAST NED GRATIS GUIDE: Sikker makulering i din bedrift

 

Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål Karlsen er driftssjef for NG Follo. Han har tidligere jobbet som daglig leder i NG Secure (tidligere Norsk Makulering). Videre har han erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: ngsecure.no/prosess

MicrosoftTeams-image (5)

Besøk ngsecure.no

Last ned gratis guide: Sikker makulering i din bedrift

Siste innlegg

Temaer

See all

Posts by Tag

See all