Fjern papirkurven under pulten din!

Av NG Secure 16. november 2016

norsk_makulering_papiravfall_2_foto_shutterstock_435870433-273514-edited-2

Du tror kanskje jeg tuller? Tvert imot, jeg er dønn seriøs. Hvis du klarer å venne deg til en arbeidshverdag uten papirkurven under skrivebordet, vil du få færre bekymringer. Interessert i argumenter? Les dette blogginnlegget!

Sunnhetsargumentet - daglig mosjon

Når du ikke lenger har mulighet til å kaste papir og annet avfall rett ned ved siden av stolen din blir du tvunget til å bevege deg litt, og det er bra! 

Det betyr ikke at du skal gå langt - jeg er for at avfalls- og makuleringsbeholdere og eventuelt makuleringsmaskiner, skal være i nær avstand til den enkeltes arbeidsplass. Så nær at beholdere og utstyr er i syne, men likevel plassert slik at at du får den lille dosen med bevegelse som er godt for kroppen.

Hvis du synes at du sitter for mye stille, kan dette lette litt på den bekymringen. Vanskelig å si nei til det argumentet - eller?

Miljøargumentet - kildesortering

Et annet argument det bør være vanskelig å si nei til. Jeg velger å tro at vi er enige om at kildesortering er noe alle bør gjøre så langt det er mulig. Alle virksomheter er pålagt gjennom regnskapsloven å informere om tiltak for å redusere miljøpåvirkning. Da handler det blant annet om avfallsmengder og kildesorteringsgrad (hvor stor andel av avfallet du kan sortere). 

Nå går du sannsynligvis ikke rundt og bekymrer deg for sortering av papir, plast, brusflasker o.l. når du er på jobb, men ved å kildesortere får du bedre samvittighet, det er et miljøvennlig tiltak, og dessuten vil det styrke bedriftens omdømme.

Tror ikke du at kunder og andre som kommer på besøk til dere får et ekstra positivt inntrykk av bedriften hvis de ser at dere har tilrettelagt for kildesortering i lokalene? Det er et klart pluss, spør du meg!

Ta gjerne en titt på dette blogginnlegget til en kollega av meg i Norsk Gjenvinning, hvis du vil lese mer om kildesortering: Slik øker du kildesorteringsgraden >>

Sikkerhetsargumentet - makulering av sensitiv informasjon

Jeg pleier vanligvis å si at du bør makulere alle dokumenter du produserer, enten det er i form av en post-it lapp, en produkttegning, en avtale eller notater fra et møte. Enkeltvis kan kanskje mange av notatene virke ubrukelige for utenforstående, men samlet kan de gi mye informasjon som kan misbrukes. 

Det er for å være på den sikre siden at jeg anbefaler å makulere alt. Er du flink til å bruke makuleringsmaskinen eller makuleringsbeholderen (som gjør at du bare kan kaste alt ned i en låst beholder), trenger du heller ikke være engstelig for at noe kommer i hendene på uvedkommende.

Les også: Finnes det dumpster-divere i papiravfallet ditt? >>

Superargumentet - færre bekymringer

Dette er favorittargumentet mitt - det er som et Kinderegg, for å bruke en velkjent sammenligning, flere gode ting på en gang: Du får altså litt mer mosjon og bedre miljøsamvittighet, du trenger ikke bekymre deg for at noen leser noe du ikke vil at de skal lese, og du risikerer ikke at sensitiv informasjon havner på avveie. Færre bekymringer - garantert!

Du kan vel ikke si nei til dette? Jeg avslutter derfor som jeg begynte: Fjern papirkurven under pulten din - gjerne i dag!

 

LAST NED GRATIS GUIDE: Sikker makulering i din bedrift

 

En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Last ned gratis guide: Sikker makulering i din bedrift