Kaster du klær, nøkler, stempler eller ting med din logo på?

Av NG Secure 2. februar 2023

Pique med logo

Har du et bevisst forhold til det du kaster? Er du spesielt oppmerksom hvis det har ditt navn eller bedriftens logo på? Det bør du være. Det kan være snakk om nøkler, stempler, arbeidsklær, skilt - og alt annet med logo på. Jeg kan nevne flere gode grunner til at slike ting ikke skal kastes som ordinær søppel, eller leveres til gjenbruk. 

Nøkler bør gjenvinnes

Jeg anbefaler alltid destruksjon av nøkler. For det første unngår du at nøklene havner i feil hender og kan misbrukes, for det andre blir metallet gjenvunnet og blir en ressurs i form av "ny" råvare. 

Misbruk av stempler, brevark og konvolutter

Det hender fra tid til annen at virksomheter trenger nye stempler, brevark o.l. Når gamle stempler skal kastes, bør det være en rutine for hvor de skal leveres. Det sikreste er å sørge for at de blir destruert, at brevark etc. blir levert til makulering. Da kan du være trygg på at ingen får tak i det og kan misbruke det. Om uvedkomne har slike ting fra ditt selskap, er det en smal sak å utstede rekvisisjoner og lage bestillinger i deres navn. 

Kanskje gir dere slike overskuddsvarer til familie og venner - personlig ville jeg vært forsiktig med det også. 

Klær med logo på avveie

Du bør sørge for destruksjon av merkevarer og klær med bedriftslogo på. Merkevarer som bare kastes i ordinært avfall, kan bli funnet av andre og bli brukt eller solgt. Hvis dere kaster eller gir bort arbeidsklær med logo på, kan dere risikere at de kan bli misbrukt av andre som gir seg ut for å være fra din bedrift. Du ønsker neppe at en ufaglært "altmuligmann" går med arbeidsklær fra ditt entreprenørselskap. Sørg for at du ikke blir assosiert med tyver og svindlere fordi du er sløv, eller bare vil være snill.

Ta gjerne en titt på dette blogginnlegget: Destruksjon av varer: Dette må du tenke på >>

Ha kontroll på underleverandører

Mange bedrifter bestiller t-skjorter, capser e.l. med logo. Det er lurt å ha oversikt over disse produktene. Underleverandører kan gå konkurs, og da kan du risikere at dine t-skjorter blir en del av et konkursbo fordi de kanskje ble liggende igjen hos leverandøren på grunn av feiltrykk eller lignende. Da har du null kontroll på hva som skjer med dem videre. Sørg for at slike produkter blir destruert raskt.

Selge firmabilen?

Når jeg først er inne på dette med misbruk av logoer, benytter jeg like godt anledningen til å minne om firmabiler med logo på også. Har du solgt en firmabil før? Avtalte dere da hvem som skulle sørge for fjerning av logoen?

Ikke glem at firmabiler også kan misbrukes. Det er heller ikke spesielt god reklame for din bedrift hvis andre råkjører (eller sneglekjører for den saks skyld) rundt i din gamle bil. 

Les også: Norsk ambulanse i Albania >>

Eliminer alle muligheter for svindel og negativ omtale - tenk deg om før du kvitter deg med noe neste gang.

 

LAST NED GRATIS GUIDE: Sikker destruksjon

 

En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Last ned gratis guide: Sikker destruksjon