Kundene vil sjekke informasjonssikkerheten

Av Pål Karlsen 2. november 2017

Norsk_Makulering_informasjonssikkerhet_367274327

Er du som leder forberedt på at kundene dine på ulike måter kan komme til å sjekke informasjonssikkerheten og vurdere risikoen for at sensitive data om dem kan komme på avveie i bedriften din? Det bør du være. Det ser ut til å være en økende bevissthet blant kundene om hvordan opplysninger om dem blir behandlet. Stikkprøver på rutinene og datasikkerheten i bedrifter kan derfor bli mer vanlig enn tidligere.

Kundene vil stille krav til sikkerhet og diskresjon. I stadig større grad kan det skje gjennom egne avtaler om dette hvor de også påberoper seg rett til uten forvarsel å inspisere hvordan kravene i avtalen oppfylles.

Hva vil de da finne hvis de beveger seg i lokalene i din bedrift?  Er det mange dokumenter som ligger og flyter rundt omkring på skrivebord, møterom, ved printere eller kopimaskiner? Er det mange dokumenter i papirkurvene?

Hvis svaret på disse spørsmålene er ja, har dere flere mulige hull i sikkerhetsrutinene, som kan få store konsekvenser. I tillegg gir det selvsagt et negativt inntrykk på besøkende kunder, og det kan svekke tilliten deres til bedriften. Et inntrykk av slurv skaper mistanke om at sikkerheten er for dårlig.

Mangler dere et opplegg for sikker makulering, styrker heller ikke det tilliten.

Kastes sensitivt materiale i papirkurva, havner det også i søpla. Da kommer lett dokumenter på avveie med de konsekvensene det får for både dere og kundene.  Veien fra søpla til media er kort. Omtale om slurvete håndtering av sensitiv informasjon, blir fort ødeleggende for bedriftens omdømme.

En løsning på problemet kan være forseglede makuleringsbeholdere. Med slike beholdere og med  klare og kjente rutiner for behandling av alle dokumenter, kan negative konsekvenser unngås. 

 

Ta sikkerhetstesten her »

Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål Karlsen er driftssjef for NG Follo. Han har tidligere jobbet som daglig leder i NG Secure (tidligere Norsk Makulering). Videre har han erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

En blogg fra NG Secure

NG Secure er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: ngsecure.no/prosess

MicrosoftTeams-image (5)

Besøk ngsecure.no

Last ned gratis guide: Sikker makulering i din bedrift

Siste innlegg